Boomverzorging

 

Boomverzorging

Naast het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw tuin, zijn wij ook gespecialiseerd in het kappen en verzorgen van uw bomen.

Eén van de specialiteiten van het huis is het kappen (rooien) en afvoeren van moeilijk verwijderbare bomen. Wij zijn een van de zeer weinige groenbedrijven in de regio Zwolle die dit onderdeel tot in de puntjes beheersen.

Overigens is rooien in geval van een ‘overlastgevende boom’ niet altijd de beste oplossing. In sommige gevallen kunnen wij adviseren een boom te laten staan en een alternatieve oplossing aandragen die beter werkt en voordeliger voor u uitpakt.

Wij kiezen graag voor een pragmatische aanpak, waarbij we alle belangen en gevolgen goed tegen elkaar afwegen. Daardoor stappen onze klanten altijd als winnaar van het veld.

Wij adviseren het rooien en verzorgen van uw boom te laten verrichten in najaar of winter. Dan zijn bomen hun blad kwijt en is het makkelijker om werkzaamheden te verrichten in de boom. Bovendien blijft het groenafval beperkt, hetgeen de afvoerkosten drukt.

Het snoeien van bomen doen wij meestal juist in de zomer omdat de snoeiwond dan het snelst dichtgroeit.

Hebt u vragen over een dode, zieke of overlastgevende boom in uw tuin? Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag langs om de situatie nader te bekijken en de mogelijkheden met u te bespreken.