Ontwerp

 

Ontwerp

Een tuin ontspant, geeft lucht, brengt natuur rondom woon- of werkplek. Een doordacht ontwerp vormt de basis van de tuin waar het goed toeven is. Gijs Rip Tuinen maakt professionele tuinontwerpen voor particulieren, bedrijven en organisaties.

Tijdens het ontwerpproces houden wij ons aan onze eigen zes gouden groene regels:

  1. Onze tuinontwerpen sluiten te allen tijde aan bij de wensen en mogelijkheden van de opdrachtgever. We nemen daarom uitgebreid de tijd voor overleg en advisering, voorafgaand en tijdens het ontwerpproces.

  2. We kiezen bij voorkeur voor een functionele insteek. Binnen de vastgestelde praktische kaders laten wij uiteraard voldoende ruimte voor het toepassen van esthetische waarden.

  3. Onze tuinontwerpen zijn gericht op de lange termijn: we hebben een sterke voorkeur voor solide, duurzame, milieuvriendelijke materialen.

  4. De ontwerpen van Gijs Rip Tuinen zijn creatief, verassend en tegelijkertijd goed in balans. Ervaar een tijdloze ambiance.

  5. 'Groen' is geen synoniem voor 'onderhoudsintensief'. De combinatie groen en weinig onderhoud omarmen wij met liefde.

  6. Wij zijn zo goed als onze laatste opdracht en pas als u helemaal tevreden bent, zijn wij dat ook.

Er zijn uiteenlopende toepassingen mogelijk binnen het ontwerp van uw nieuwe tuin.

Vijver
Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over een vijver? Uw tuin wordt weerspiegeld in het water en lijkt daardoor groter. Ook trekt een vijver fauna aan: vlinders, libellen en vogels die komen baden. Het zacht klaterende geluid van smaakvol ingepaste watervalletjes en fonteintjes kan mooi zijn en een rustgevend effect hebben. Een zwemvijver behoort ook tot de mogelijkheden.

Erfafscheiding
Gijs Rip Tuinen denkt graag met u mee over het inpassen van een erfafscheiding in het ontwerp. Bijvoorbeeld een houten schutting met een pergola erboven, rijk begroeid met wilde bloemen. Of een afscheiding van steen met mediterraan stucwerk. Andere opties vormen afwijkende materialen als ijzer, aluminium of betonmatten begroeid met klimop.

Groenschutting
Een even vernieuwende als natuurvriendelijke mogelijkheid voor erfafscheiding zijn de ecologische groenschuttingen van Buurjongens. Gijs Rip Tuinen en Buurjongens Groenschuttingen werken nauw samen op het gebied van erfafscheidingen. Lees hier meer over de deze samenwerking en de mogelijkheden voor een groenschutting.

Haag
Ook hagen met heesters of bomen kunnen een mooie, natuurlijke erfafscheiding vormen, met name als er wat meer ruimte beschikbaar is. Sommige haagbeplanting houdt groen blad in de winter: taxus (donkergroene conifeer), thuja (lichtgroene conifeer) of de laurier met zijn grote lichtgroene blad. Veelvoorkomende half wintergroene hagen zijn de beuk en de liguster. Snelgroeiende hagen zoals meidoorn en esdoorn verliezen hun bladerdek in de winter.