Tuinaanleg

 

Tuinaanleg

Het aanleggen van een tuin vereist specifieke vakkennis en vaardigheden. Gijs Rip Tuinen verstaat het hoveniersvak als geen ander. Wij houden van aanpakken en doorpakken, maar verliezen uw wensen en belangen daarbij nooit uit het oog.

De realisatie van een tuinontwerp is een vak apart. Productkennis, technische expertise, groene vingers, stevige knieèn en een onberispelijke planning komen allemaal samen in dit proces. Gijs Rip Tuinen is uw tuinvakman en neemt graag de regie in handen. We zorgen ervoor dat uw tuin netjes, exact volgens ontwerp wordt aangelegd en nemen u daarbij graag het zware werk uit handen. Onze 'zware jongens' klaren de klus met alle plezier en vakmanschap.

Het aanleggen van een tuin bestaat grofweg uit de volgende stappen:

Grondwerk
Grondverzet en eventueel aanbrengen van niveauverschil, al naar gelang het tuinontwerp. Niveauverschil kan nodig zijn in geval van een vijverpartij of waterloopjes, maar bijvoorbeeld ook als er in een zitkuil is voorzien. Bij grotere niveauverschillen werken we meestal met damwanden of gemetselde muurtjes.

Sproeisysteem
Vervolgens wordt het automatische beregeningssysteem aangelegd, indien opgenomen in het ontwerp. Dankzij een automatisch besproeiingssysteem hoeft u niet meer te slepen met tuinslangen. Uw tuin voelt zich in z'n element en blijft in perfecte staat tijdens warme, droge periodes. Wij werken veelal met sproeiers van Gardena en K-rain vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bestrating en afscheidingen
Het aanleggen van straatwerk en terras en/of zitkuil. Tevens het installeren van bijvoorbeeld vlonders, pergola's, schuttingen, hekwerk, bloembakken etc.

Waterpartijen
We leggen de waterpartij(en) aan. Een vijver in de tuin levert u blijvend plezier op. De tuin wordt weerspiegeld in de vijver en lijkt daardoor groter. Daarnaast vormen waterpartijen in uw tuin een trekpleister voor specifieke flora en fauna.

Verlichting
Voor het leveren en aanbrengen van tuinverlichting werken wij samen met lichtspecialist Klaasboer in Zwolle. Uitgekiende verlichting geeft uw tuin extra dimensie en sfeer.

Beplanting
De kroon op het werk: de beplanting. We plaatsen de planten, bloemen, bomen en heggen, waardoor uw nieuwe tuin ruikt, voelt en eruitziet als een volwaardige tuin. Onze groene vingers kunnen haast niet wachten.